Explainer animatie video voor je proefschrift en lekenpraatje

Waarom een explainer animatie video voor je proefschrift en lekenpraatje?

Een explainer animatie video voor je proefschrift en lekenpraatje. Dat is sneller gemaakt dan je denkt met de service van leonkame. We duiken graag de diepte in om jouw proefschrift zo goed mogelijk te visualiseren. Hiermee maak je het de luisteraar makkelijk om de inhoud van je proefschrift te begrijpen. En het biedt je de mogelijkheid om je onderzoek te delen via social media.

Werkwijze

Het maken van een explainer animatie video voor je proefschrift en lekenpraatje vraagt om een goede timing. Dit begint met een kennismaking. Wat is je onderzoek? En wat wordt je boodschap? Zodra je proefschrift is goedgekeurd en je een definitieve samenvatting (voice-over script voor de video) hebt geleverd starten wij met het maakproces.

Stap 1. In eerste instantie gaan we er vanuit dat je script geschikt is voor animatie. Mochten we toch denken dat een stuk tekst moeilijk is om te verwerken in de video, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.

De eerste versie van de illustraties (die later geanimeerd worden) sturen we meestal binnen 1/2 weken. Als alles goed is gekeurd en gecontroleerd is op spelling (indien we tekst gaan gebruiken) is het tijd voor stap 2.

Stap 2. Alle illustraties en achtergronden worden klaargemaakt voor de animatie. Rond deze tijd hebben we ook graag een opname van het script. Ben je niet in staat deze opname te maken, dan hebben wij hiervoor alle benodigde apparatuur in huis.

Stap 3. Zodra alles is geanimeerd en verwerkt tot een mooie video overleggen we wanneer je de video wilt uploaden en hoe (eigen server, server van je Universiteit, YouTube). Wij zetten de video sowieso standaard op ons eigen YouTube kanaal.

Stap 4. De video is klaar. Tijd voor de verdediging!

Voorbeelden explainer video

In opdracht van De Haagse Hogeschool en Rosa Groen hebben we een explainer video (lekenpraatje) gemaakt voor de publicatie ‘‘Walking the extra mile”. How governance networks attract International Organizations to Geneva, The Hague, Vienna, and Copenhagen (1995-20150), het proefschrift geschreven door Rosa Groen.

 

In opdracht van Erasmus Universiteit Rotterdam hebben we een explainer video (lekenpraatje) gemaakt voor de publicatie ‘‘Action Reaction: Politics in the Interaction between EU Agencies and Private Stakeholders (2022), het proefschrift geschreven door Rik Joosen.

 

In opdracht van Universiteit Utrecht hebben we een explainer video (lekenpraatje) gemaakt voor de publicatie ‘De rol van EU-leiders en ideeën in het managen van de Eurocrisis: Navigeren op onbekend terrein.’ (2021), het proefschrift geschreven door Marij Swinkels.

 

In opdracht van IPW (Instituut voor Publieke Waarden) hebben we een explainer video gemaakt voor de publicatie ‘Doen wat goed is’ (2020).

Animatie stijlen

De explainer animatie video’s waar leonkame. mee is begonnen waren op traditionele wijze geanimeerd. Alles werd gedrukt, geknipt en bewogen met eigen handen. Inmiddels animeren we de animatie video voor je proefschrift digitaal. Zonder de persoonlijke feel te verliezen. Wil je zelf je kleuren kiezen? Leuk! Wil je de video zelf inspreken? Nog leuker!

Conclusie

Zoek je een manier om je promotieonderzoek op een creatieve en persoonlijke manier onder de aandacht te brengen? Een explainer animatie video van leonkame. biedt je die mogelijkheid. En voordat we het vergeten, de kosten kunnen volledig worden vergoed door de Universiteit waar jij je promotietraject volgt. Dat is mooi meegenomen!

 

We gebruiken cookies voor een optimale gebruikerservaring.