Per maand betalen voor een website.

Er zijn een hoop aanbieders van website abonnementen waarbij je niet in één keer, maar per maand betaald voor je website. Je betaald voor een abonnement gemiddeld € 16,00. Dat klinkt aantrekkelijk. Maar is dat het ook?

Per maand betalen voor een website van Squarespace of Wix

Beide bedrijven hanteren een bedrijfsmodel dat werkt met verschillende abonnementen.

Als klant van Squarespace betaal je maandelijks een bedrag, variërend van 16,00 voor een simpele basiswebsite tot 46,00 voor een webshop. Hiervoor krijg je webhosting, keuze uit een aantal templates en toegang tot een websitebuilder van Squarespace.

Bron: Squarespace

Als klant van Wix betaal je maandelijks een bedrag, variërend van 8,50 voor persoonlijk gebruik tot 35,00 voor een bedrijfspakket. Evenals bij Squarespace krijg je hiervoor webhosting, keuze uit een aantal templates en toegang tot een websitebuilder.

Bron: Wix

Even ter vergelijking: het bedrijfsmodel van WordPress

WordPress is open-source software en heeft dus eigenlijk geen bedrijfsmodel. Het is gratis. Waar je wel voor betaald is de hosting en een domeinnaam die je nodig hebt voor je website. Hosting is verkrijgbaar vanaf 4,00 per maand en een domeinnaam vanaf 5 euro per jaar.

Voordelen van een website per maand van Squarespace of Wix

  • Je hebt vrij eenvoudig en snel een website online.
  • Je hebt hosting en je website samen in één pakket.

Nadelen van een website per maand van Squarespace of Wix

  • De mogelijkheden voor unieke vormgeving van je website zijn zeer beperkt.
  • Je kan je website niet uitbreiden met gratis professionele plug-ins, denk hierbij aan een chatfunctie, webshop of kalenderfunctie. Deze plug-ins zijn we verkrijgbaar voor het WordPress platform.
  • De service van grote websitebuilders als Wix en Squarespace is niet altijd even snel en persoonlijk.
  • Je deelt je data met een commercieel bedrijf uit het buitenland.
  • Zodra het bedrijf failliet gaat, gaat ook je website uit de lucht.

Conclusie

Waarschijnlijk zie je het al lang aankomen. Wij zijn niet echt fan van website providers als Wix en Squarespace. We raden je dan ook aan echt goed na te denken over wat je doel is van je website en hoe je dit het beste kan bereiken. Is je doel om een onderscheidende website te maken met functies die jij belangrijk vindt, dan kan je beter voor WordPress kiezen. Wil je snel een 13-in-één-dozijn website. Dan is Squarespace of Wix een optie.

We gebruiken cookies voor een optimale gebruikerservaring.